DKV firma el Manifest del Pacte Ètic de l'Assegurança amb 13 asseguradores del país

Jordi Rubio, responsable de la xarxa exclusiva del canal de mediació de DKV, va ser l'encarregat de representar a la companyia en aquest esdeveniment transcendental. El document recull nou compromisos que han d'adoptar les empreses d'assegurances en el seu dia a dia i en la seva relació amb els diferents grups d'interès

La firma va tenir lloc a la sala Clara Campoamor del Congrés dels Diputats i es va desenvolupar en el marc de la II Trobada Parlamentària de l'Assegurança. El manifest va ser signat pels directius de les companyies membres del Centre de Negoci de l'Assegurança (CNS). Entre elles: Axa, Arag, Allianz, Fidelidade, Fiatc, Mutua de propietarios, Generali, Zurich, Negocio Reale, Plus Ultra, Catalana Occidente i Liberty Seguros.

Dels nou compromisos que recull el Manifest del Pacte Ètic de l'Assegurança destaquen el fet de millorar el llenguatge empleat amb el client, donar sempre una resposta, que els mediadors i les entitats treballin conjuntament per fer una acció comercial coherent, honesta i responsable, o evitar que els interessos comercials vagin en detriment dels drets dels assegurats.

José María Campabadal, president del Consell General dels Col·legis de Mediadors de l'Assegurança, va recordar que aquesta iniciativa es va posar en marxa fa tres anys, moment en què es va crear el CNS. Els objectius que es van marcar en aquest moment van ser crear nous espais de col·laboració entre asseguradors i fomentar la mediació a través d'un nou llenguatge, però aviat es va veure que això no seria suficient. "Per poder aconseguir tot això fa falta compromís. D'aquí va sorgir la idea de treballar en el Pacte Ètic de l'Assegurança. Esperem que aquest document estigui per damunt de les regles del joc, que sigui un compromís entre les parts i en la mediació entre les companyies asseguradores, els clients i la part política. No pretenem colonitzar la societat sinó entrar de forma suau perquè tots entenguem que l'assegurança és quelcom molt important per a la nostra societat", va indicar Campabadal.

La II Trobada Parlamentària de l'Assegurança també va acollir l'entrega de les medalles al mèrit del Consell General. Els guardonats van ser Gabriel Abraham, Adolfo de Pascual i Ángel Díez.