El Grup DKV rep el Premi Empresa Saludable en la categoria gran empresa

La companyia va ser escollida guanyadora en la III edició dels Premis Empresa Saludable, atorgats anualment per Observatorio RH i Psya Asistencia

La companyia rebia ahir el Premi Empresa Saludable en la categoria gran empresa. Es tracta d'un reconeixement que atorga anualment la publicació Observatorio RH, amb el suport tècnic de Psya Asistencia, i que reconeix les iniciatives de les organitzacions per a la millora de la salut i el benestar a la feina en tres categories diferenciades (gran empresa, pime i categories especials en temàtiques concretes).

Els premiats es van anunciar en la gala de lliurament dels premis, celebrada a Madrid ahir dimarts. El reconeixement consisteix en una menció honorífica materialitzada en una placa commemorativa i en el distintiu físic i gràfic "Empresa Saludable".

El Dr. Francisco Juan, director general de Salut, i Jorge Díez-Ticio, director de Recursos Humans, van recollir en el lliurament de premis un diploma acreditatiu, mentre que els responsables de les unitats tècnica i de vigilància de la salut del Servei de Prevenció Mancomunat, Nuria Villalvilla i Gabriel Toledo, respectivament, van presentar les característiques del projecte guanyador davant tots els assistents.

En concret, Villalvilla i Toledo van explicar que l'estratègia de DKV està encaminada a tenir cura de la seguretat, la salut i el benestar dels seus empleats i de la societat en general, i que tot això és possible gràcies a la direcció del Grup DKV, que "mostra un compromís i un lideratge clars en l'atenció de la salut de les persones, tant dels seus professionals i dels seus empleats com de la societat".

El pla d'acció d'empresa saludable de DKV es vertebra en tres grans blocs: la implantació estratègica de l'eina de gestió d'empresa saludable (a través del producte Viva la vida); la implantació del Portal DKV Empresa Saludable; DKV Salud&Company, i accions transversals al Pla d'Empresa Saludable. Inicialment es va implantar el producte Viva la vida com a primer Pla Integral de Prevenció per a les persones que es volen cuidar. Els primers beneficiaris d'aquest trencador producte van ser els empleats mateixos, amb la idea de traslladar-lo al mercat per donar suport a les organitzacions que volen ser sanes i saludables.

Després de la seva valoració per part del col·lectiu d'empleats inclosos en el pla, com un benefici social més, es va plantejar desenvolupar-lo amb un grau més alt d'innovació i que aportés més valor, ja no només de salut preventiva, sinó també de benestar, i d'aquí ve la seva evolució cap al nou producte DKV Salud&Company, que ja s'ha fet arribar als empleats en el primer trimestre de l'any. Seguidament es va treballar en la implantació d'una eina de comunicació viva amb una gran varietat de continguts, el Portal DKV Empresa Saludable. Aquesta eina ofereix la plataforma informàtica "La meva salut al dia", en què hi ha integrat DKV Salud&Company i que ofereix una gran varietat d'habilitats comunicatives, com ara: enquesta de salut anual als empleats (capacitat laboral, benestar emocional, hàbits de vida saludables), informe personalitzat per a cada empleat, biblioteca de recursos amb vídeos, butlletins mensuals, fòrums i bústies de suggeriments, documents, consells.

També s'han desenvolupat accions transversals al Pla d'Empresa Saludable, que inclouen el foment de l'activitat física dins i fora de l'empresa; el foment de l'alimentació saludable; el foment de la salut cardiovascular; el foment de la salut osteomuscular; el foment de la salut psicosocial, i un pla integral per a l'envelliment actiu saludable dels empleats.