DKV reconeix la tasca dels centres educatius que integren les accions solidàries en l'aprenentatge dels estudiants

Divendres passat, 14 de desembre, va tenir lloc al Teatre Auditori de Coslada (Madrid) la XI Trobada Estatal d'Aprenentatge i Servei, en què es van lliurar els premis Aprenentatge i Servei. DKV va patrocinar una de les categories d'aquests premis: ‘Promoció d'hàbits de vida saludable i prevenció de l'obesitat infantil’.

En la trobada es lliuraven els premis del concurs estatal d'aprenentatge-servei, metodologia educativa on els participants, l'alumnat i el professorat aprenen continguts treballant en necessitats reals de l'entorn, amb la finalitat de millorar-lo.
 
La companyia va patrocinar una de les categories, la de promoció d'hàbits saludables i de prevenció de l'obesitat infantil. A més, ha format part del jurat juntament amb professionals de diferents disciplines acadèmiques i itineraris professionals. David Camps, director de Comunicació i Màrqueting d'Integralia DKV, el qual va assistir a la gala d'entrega, es mostrava sorprès per la gran quantitat de candidatures rebudes, concretament vuitanta-dues.
"Té molt sentit que DKV doni suport a aquesta iniciativa, per la seva vinculació amb els valors d'innovació, compromís social i solidari i esperit emprenedor”, afirma David Camps.                                                                              
1.- Projecte ‘Amigos Activos’, de l'escola Valdespartera i escola María Moliner (Aragó), a Infantil i Primària (41 centres educatius), que promou la salut en l'entorn, oferint activitat física a la comunitat i recaptant fons per a la Fundació Famílies Unides amb l'objectiu de fer possible l'atenció sanitària integral de 500 nens i nenes de Nicaragua, aportant suplements vitamínics, vacunació i control de talla i pes. 
 2.- Projecte ‘Consumo justo, con sumo gusto’, dels alumnes de Batxillerat de l'escola Sagrado Corazón, Pamplona, Navarraque, implicant altres nivells educatius, que organitzen una botiga de comerç just, una campanya de recollida d'aliments i altres accions solidàries amb l'eix del dret a l'alimentació i a l'alimentació saludable, col·laborant amb Oxfam Intermón, Banc d'Aliments de Navarra, Associació Bocatas i altres entitats socials.
 3.- Projecte ‘Safalud’, dels estudiants de Cicle Formatiu de Grau Superior de Dietètica de l'escola Safa-Grial, Valladolid, Castella i Lleó, que elaboren materials i dinamitzen activitats i recursos al voltant de la dieta mediterrània amb nens i nenes de Primària i les seves famílies, per tal de millorar la seva conducta alimentària i prevenir l'obesitat infantil i les malalties associades.
 
L'aprenentatge-servei o aprenentatge i servei solidari és una metodologia de treball didàctic que integra el servei a la comunitat on es troba arrelat el centre educatiu en l'aprenentatge de continguts curriculars, habilitats i valors per part de l'alumnat. Uneix, així, la intencionalitat pedagògica amb la solidària, fent l'alumnat partícip del seu aprenentatge i responsable socialment.
 
Així, les experiències d'aprenentatge-servei permeten a nens i nenes, adolescents i joves aplicar els seus coneixements al servei de les necessitats de la seva comunitat. Simultàniament, aquesta acció solidària en contextos reals els permet aprendre nous coneixements i desenvolupar sabers per a la vida, la feina i la participació ciutadana. Aquest tipus d'experiències permeten, en definitiva, fer una contribució concreta i avaluable a la vida d'una comunitat, i també millorar la qualitat i inclusivitat de l'oferta educativa formal i no formal.
 Els premis han rebut 302 candidatures (un 24% més que el 2017) de projectes d'escoles i centres educatius de tot Espanya i de tots els nivells formatius.