DKV i Ajuda en Acció renoven el seu acord per fomentar hàbits alimentaris i de vida saludable a través d'escoles

Es tracta de la tercera edició del projecte, que enguany es desenvoluparà a Zaragoza i a Barcelona (Cornellà de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet)

DKV, a través de l'Institut DKV de la Vida Saludable i Ajuda en Acció, en el marc del seu programa "Aquí también" de suport a nens, nenes i famílies en situació de vulnerabilitat a Espanya, han renovat el seu acord per millorar els hàbits alimentaris i promoure hàbits de vida saludable en nens, nenes i famílies en situació de vulnerabilitat i prevenir l'obesitat infantil. El programa, que es desenvoluparà durant el curs escolar 2018/2019 es repeteix a Zaragoza i a la població barcelonina de Cornellà de Llobregat i s'implementarà, també, en una altra ciutat catalana, Santa Coloma de Gramenet.

Aquest projecte, que implica nens, nenes i joves, així com les seves famílies i professorat, consisteix en l'organització de tallers on s'aprèn i s'experimenta de forma lúdica sobre alimentació i cuina saludable, així com sobre bons hàbits alimentaris i activitat física.

Enguany es farà, a més, un prova pilot a Cornellà de Llobregat per estendre el programa més enllà de les escoles, incloent, també, altres agents clau en el desenvolupament comunitari. Aquests tallers, que arribaran a més de 600 persones, estaran impartits per la Fundació Alícia.

En la signatura del conveni hi han participat Miguel García Lamigueiro, director de Comunicació i Negoci Responsable de DKV i, per part d'Ajuda en Acció, Fernando Mudarra, director general, i Marta Marañón, directora de Relacions Institucionals.

L'obesitat és el trastorn nutricional més prevalent entre els nens i nenes d'Espanya i representa un problema de salut pública de primer ordre. “Per això DKV, a través de l'Institut DKV de la Vida Saludable, emmarca aquesta acció en el seu programa #DKVapptívate, per tal de sensibilitzar la població en general sobre els riscos que pot comportar l'excés de pes i, sobretot, fomentar hàbits de vida saludable entre infants i adolescents”, explica Miguel García.

Per part seva, Marta Marañón, directora de Relacions Institucionals d'Ajuda en Acció, feia aquestes declaracions: “Per a Ajuda en Acció, l'aliança amb DKV per fomentar condicions de vida saludables en els col·lectius més vulnerables és estratègica. Confiem que aquesta col·laboració sigui sostenible en el temps i que l'impacte sigui tan positiu que puguem replicar-lo en moltes més localitats. Actualment, a través del programa Aquí también, Ajuda en Acció arriba a gairebé 11.000 nens i nenes d'Espanya”.