DKV porta a Zaragoza la impactant exposició fotogràfica "Monólogo sobre Chernóbyl" de Raúl Moreno

Aquesta obra mostra les conseqüències que la catàstrofe nuclear de Txernòbil encara continua causant en la població i el medi ambient de la zona, 32 anys després.

DKV va acollir ahir a la tarda la inauguració de l'exposició “Monólogo sobre Chernobyl” del reconegut fotògraf Raúl Moreno a la Torre DKV de Zaragoza, seu central de la companyia. Aquesta exposició mostra les conseqüències devastadores que l'explosió del reactor número 4 de la central nuclear de Txernòbil encara continua causant en la població i el medi ambient de la zona, 32 anys després.

A través de 25 fotografies, l'exposició mostra la vida de les persones que habiten aquesta franja maleïda, els seus aliments enverinats i la seva vida quotidiana, així com les conseqüències tres dècades després del desastre nuclear més greu de la història. “El projecte es focalitza en els aliments que cultiven els qui encara viuen allà, gent que ha tornat a les seves aldees perquè no saben ni volen viure en un altre lloc, malgrat que el sòl està enverinat i les verdures i hortalisses que cultiven als seus horts o els peixos que pesquen als rius estan contaminats amb cesi-137”, explica Moreno.

Aquesta exposició s'emmarca dins un cicle dedicat a DKV ARTERIA que té lloc del 18 de setembre al 4 de novembre a la Sala Multiusos de la Torre DKV de Zaragoza (av. María Zambrano, 31). L'agenda completa es pot consultar aquí.

DKV Seguros impulsa el programa d'art DKV ARTERIA, amb múltiples iniciatives encaminades a fomentar la creació artística com a via de comunicació i expressió, com a motor de salut i com a forma de potenciar el desenvolupament personal ple. Atès el benefici que l'art i la creativitat poden exercir sobre el nostre benestar, la companyia duu a terme un programa d'accions destinades a millorar la salut de les persones a través de l'art.

Dins del programa DKV ARTERIA, en els darrers anys, la companyia ha incrementat l'aposta pels programes de recerca i producció. Un és la beca DKV del Seminari de Fotografia i Periodisme d'Albarracín (amb una dotació de 10.000 €), que va guanyar Raúl Moreno, autor de la mostra, que emmarca aquest nou bloc de continguts de la Sala Multiusos de la Torre DKV.

Una altra de les activitats que forma part d'aquest nou cicle sobre DKV ARTERIA és la conferència de Ricardo García Vilanova, “Cobertura en zones de guerra”, que tindrà lloc el 26 de setembre a les 19 h i en què s'aborda el paper dels fotògrafs que treballen amb el dolor aliè en situacions en què, abans que res, cal conservar el respecte i l'empatia cap als drames humans que ocorren en aquest tipus de contextos. A través d'un parell de vídeos i una sèrie de fotos es fa un recorregut per situacions reals que tracten diversos aspectes d'ètica i treball, així com el context on es desenvolupa aquest tipus de professió dins del marc de les guerres actuals.

García Vilanova és freelance, fotògraf i càmera de vídeo des de fa 15 anys i està especialitzat en zones de conflicte i crisis humanitàries. Durant els darrers cinc anys ha cobert les primaveres àrabs (començant a Líbia el 2011 i a Síria 2011-2017) i també ha treballat en altres països com l'Afganistan, l'Iraq, el Iemen, CAR, Nigèria, el Txad, Haití, el Líban i Bangla Desh, entre d'altres. Des de 2011 desenvolupa un projecte fotogràfic, "Ascenso y caída del Isis (2012-2018)", a Líbia, l'Iraq i Síria, que representa una crònica del que va ser l'Isis en aquests tres països, amb la cobertura de les batalles de les seves tres capitals, Sirte, Mosul i Raqqa, i d'altres no menys importants com Kobane, Sinjar o Tall Mar.