El 40% dels adults d'entre 36 i 55 anys confessa que no descansa bé a la nit

A Espanya, les dones dormen pitjor que els homes i només un 15% definirien el seu descans com a "molt saludable".

El 64% dels espanyols té un nivell de qualitat del son saludable o molt saludable. Així ho constaten les dades dels usuaris de l'aplicació Quiero cuidarme, de DKV Seguros, amb motiu del Dia Mundial del Son, que se celebra aquest divendres, 16 de març. Concretament, el 19% dels usuaris assegura que descansa molt bé, encara que un 36% no assoleix el nivell requerit per considerar el seu descans com a saludable.

Si analitzem les dades de son corresponents als diferents rangs d'edat, el 60% dels usuaris entre 18-24 i 25-35 anys reconeixen que gaudeixen d'un descans de qualitat.

També els majors de 65 gaudeixen d'una molt bona qualitat de son. En aquest cas, els resultats arriben fins al 70% si unim els que es troben entre “saludable” i “molt saludable”.

En canvi, els adults d'entre 36-45 o 46-55 anys són els que més pateixen a l'hora de dormir, ja que el 40% confessa que no descansa bé a la nit.

També hi ha diferències significatives entre homes i dones. En general, les dades de l'app Quiero cuidarme mostren que elles dormen pitjor que ells i consideren que els seus nivells de salut relacionats amb el son no són tan positius. Concretament, un 10% més de dones que d'homes reconeix que no assoleix un nivell de qualitat del son saludable. A més, mentre un 27% del total de respostes masculines afirmen que el seu nivell és “molt saludable”, només un 15% de les femenines s'engloben en aquest grup.

Qualitat del son a les grans ciutats

La localització és un altre dels factors que tenen influència a l'hora de descansar. A les grans ciutats és on trobem uns nivells més baixos de qualitat del son. Màlaga, concretament, és la ciutat amb la pitjor valoració, ja que el 50% d'usuaris es troben per sota dels paràmetres saludables.

altres urbs com Madrid, Barcelona, València o Zaragoza, la qualitat del son és millor, especialment a Barcelona, on el 27% gaudeix d'un nivell “molt saludable”.

Quiero cuidarme és l'aplicació de salut més baixada d'Espanya, amb més de 163.000 baixades. Aquesta app gratuïta ha estat desenvolupada per experts en salut i benestar. A Quiero cuidarme, quan l'usuari introdueix les seves dades, obté el seu índex de vida saludable (IVS), una qualificació dels hàbits i l'estat personal de cadascú, que s'obté mitjançant un algoritme científic basat en nou paràmetres: qualitat del son, activitat física, alimentació saludable, benestar emocional, massa corporal, colesterol, glucosa, pressió arterial i consum de tabac. Aquest IVS es comptabilitza numèricament, amb un resultat del 0 al 1.000, en què aquesta última és la xifra òptima per a tots els ciutadans. A partir d'un qüestionari per a cadascun d'aquests indicadors, se situa l'usuari en un rang de “Gens saludable” a “Molt saludable”, que resulta en una puntuació per indicador i amb relació al sexe de l'usuari. En sumar cada resultat individual, s'obté l'índex global del consumidor.