DKV llança un maletí de salut digital per facilitar l'atenció mèdica als països amb una mortalitat infantil alta

Ja s'estan fent proves de la seva versió pediàtrica a Rwanda i s'espera instal·lar més Punts de Salut Intel·ligent durant els pròxims mesos, augmentant el volum de consultes digitals

DKV ha llançat una nova eina puntera en telemedicina. Es tracta d'un maletí digital, desenvolupat juntament amb les empreses espanyoles Sphera Global Healthcare i Inteligeniapps, que facilita la recollida de dades de valor amb un perfil personal de cada pacient i la transmissió, al moment, de tota la informació necessària perquè un doctor pugui emetre una orientació diagnòstica a través de xat o de videotrucada.

Aquest projecte, que forma part del de Punts de Salut Intel·ligents de DKV, aportarà noves solucions de telemedicina, especialment en països amb alta mortalitat infantil on l'atenció pediàtrica no arriba a tota la població, i molts nens moren perquè no són diagnosticats a temps. L'actual aplicació i configuració pediàtrica és capaç d'atendre fins a 48 consultes al dia (12.000 consultes a l'any). Es tracta d'un servei pioner que, de moment, s'està provant –en la seva versió pediàtrica- a Rwanda i amb un projecte pilot a l'Índia, en col·laboració amb la filial del grup ERGO allà.

Els programes pilot a Rwanda pretenen arribar a tota la població infantil a través dels col·legis; mentre que, a l'Índia, a més dels col·legis, es tenen en compte també els centres assistencials. En aquest últim cas, el projecte se centra a formar les mestres dels col·legis indis perquè es converteixin en agents de salut.

El maletí digital també serà útil en països desenvolupats, on servirà, per exemple, en llars d'infants o zones rurals per atendre els nens que pateixen algun contratemps abans que arribi el metge o l'ambulància. El maletí consta d'un pulsioxímetre de dit, un tensiòmetre, un termòmetre, un otoscopi, un dermatoscopi i un estetoscopi, encara que és una eina adaptable a noves eines segons els requeriments del lloc o el projecte concret.

DKV entén que les empreses han d'anar més enllà dels beneficis econòmics i que han d'assumir la seva responsabilitat ètica, social i mediambiental amb la societat, a través d'accions dirigides als seus grups d'interès. Com a companyia asseguradora, DKV s'esforça per crear un món més saludable en els àmbits de la salut i el medi ambient, l'obesitat infantil, la inserció laboral de persones amb discapacitat i l'envelliment actiu.