Convertim una casa en una llar súper-eficient!

Els electrodomèstics representen un 45% del consum elèctric de la llar: una despesa econòmica notable que provoca un gran impacte ambiental pel seu consum d'electricitat i aigua

Miniatura

Foto: d'esquerra a dreta Estefanía Guerrero, directora de l'Oficina DKV de San Fernando (Cadis); Marta Pahissa, responsable de Projectes Ambientals de l'Àrea d'Assegurances Generals, i María del Carmen Sánchez, prenedora de la pòlissa DKV EcoHogar afavorida amb el premi de l'edició 2017.

DKV EcoHogar vol ajudar a disminuir el consum d'electricitat a casa i reduir el cost de la factura, el consum d'electricitat, d'aigua i de les emissions de CO2 generades. Per això, ha volgut sortejar entre els seus assegurats de DKV EcoHogar, electrodomèstics de classe energètica triple A, els més eficients del mercat.

El premi DKV EcoHogar 2017 va recaure el passat 23 de gener en una assegurada de DKV EcoHogar de San Fernando (Cadis). El premi va consistir a canviar-li la rentadora, el rentaplats i la nevera de casa seva per electrodomèstics nous de primeres marques i màxima eficiència energètica. Aquesta acció ha estat possible gràcies al Departament de Llar d'Assegurances Generals, amb el suport del Departament de Màrqueting.

En paraules de Luis Orts, director de Llar, “la cartera del ram de llar actual està composta per clients amb una antiguitat i fidelitat amb la companyia de fa més de 35 anys, fins als més actuals”. 

Les actualitzacions efectuades en el ram amb la incorporació de serveis i avantatges Eco, que ajuden les persones que viuen en aquestes llars a fer una llar més saludable i eficient, cristal·litzen, entre altres avantatges, participar en un sorteig per convertir la llar en un habitatge més eficient. Hi han participat assegurats amb més de 5 anys d'antiguitat en alguna de les modalitats de llar actuals i que han tingut un comportament sense sinistralitat en els darrers 5 anys. 

 “És un exemple que conjunta fidelització, premia el bon comportament i visualitza la direccionalitat afegida del producte. En aquest cas, la família agraciada ha estat assegurada de llar, decessos i vida, malgrat tenir un familiar en situació d'atur, que feia, a més, palpable la vinculació d'aquesta família amb la companyia”, comenta Orts.

A partir de 2018, se celebraran tres sortejos i els premiats triaran quin electrodomèstic volen renovar: rentaplats, nevera o rentadora.

Marta Pahissa, responsable de Desenvolupament de Negocis de Medi Ambient, va coordinar la renovació dels electrodomèstics a la llar de San Fernando. "L'estalvi econòmic calculat en la factura elèctrica d'aquesta nova ecollar gaditana amb els tres nous electrodomèstics serà de prop de 360 € anuals (1.630 kWh/any) i gairebé 500 kg en emissions de CO2", comenta.  

Si parlem de frigorífics i congeladors, un de classe triple A consumeix un 60% menys del que consumeix un de classe A. Les rentadores triple A consumeixen un 32% menys que una de classe A. El rentaplats triple A consumeix un 30% menys que els A. 

"No és cap bestiesa. Traduït en euros: un frigorífic de classe A consumeix, en 10 anys, uns 750 €, mentre que una llar amb un frigorífic triple A només ha de pagar, en aquests 10 anys, 300 € per l'energia que consumeix. A més, evites l'emissió de més de 750 kg de CO2 a l'atmosfera (si no tens contractada electricitat verda a casa teva)", comenta Marta Pahissa.