El Govern d'Aragó homenatja DKV en la celebració del 20è aniversari dels seus Premis de Medi Ambient

El Departament de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat del Govern d'Aragó convoca anualment el premi “Medio Ambiente de Aragón” per reconèixer les accions a favor del medi ambient destinades a impulsar la consciència ambiental dels aragonesos. Enguany, els guardons celebraven el seu 20è aniversari i, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el Govern d'Aragó ha decidit homenatjar els guanyadors d'aquestes vint edicions, entre els quals es troba DKV.

Balay, Galvanizaciones Aragonesas, Instituto Pirenaico de Ecología, Domingo Esteban Tenas, José Manuel Falcó Martín, Ayuntamiento de Borja, Agentes de Protección de la Naturaleza, Javier Blasco Zumeta, Grupo de Rescate e Intervención en Montaña de la Guardia Civil (GREIM), professor Asit K Biswas, diversos músics aragonesos, IES Miguel Catalán de Zaragoza, CIRCE, Federación Aragonesa de Montañismo, CEPYME, CREA, UGT, CCOO, Fundación Laguna del Cañizar, BSH Electrodomésticos, Fundación Ecología y Desarrollo, Javier del Valle Melendo, DKV Seguros i Sargantana han estat les persones, empreses i organitzacions distingides. 

L'esdeveniment, celebrat a l'edifici Pignatelli de la capital aragonesa, que el 2017 va acollir la celebració dels Premis DKV Medicina i Solidaridad, ha tingut la presència de Carlos Martínez Gantes, director de Serveis Generals i Compres de DKV Seguros, així com d'una part del seu equip: Mariluz Ruberte, Javier Garralaga, David Munárriz, Cristina González-Anleo i Elena Martín.

Els premiats han rebut una estampació de l'artista Juan Varela Simón, representant oficial a Espanya de l'Artist for Nature Foundation. L'obra és el “Ibón de Plan. Peña de las Once y Quebrantahuesos” i representa la sostenibilitat aragonesa.

La gala ha gaudit de l'actuació del grup de rock Tako, un dels premiats dins del grup de músics aragonesos, que han interpretat el tema “Hilo de cobre” i també ha servit perquè el govern autonòmic presentés la seva estratègia sobre canvi climàtic i diversitat. Així, el conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, Joaquín Olona, ha destacat que la lluita contra el despoblament és la principal novetat i l'objectiu "essencial" d'aquestes estratègies, que es troben en diferents fases d'elaboració i que neixen amb la finalitat de ser "el fonament de la sostenibilitat ambiental a Aragó".

El canvi climàtic, la biodiversitat i la xarxa natura 2000, l'educació ambiental, el pla forestal i el pla de residus són les cinc estratègies que, amb l'horitzó 2030, busquen sustentar la política ambiental de la comunitat i aconseguir una societat on es pugui "viure més i millor, més cohesionada, educada i amb més valors", segons ha ressaltat Olona a l'acte. Javier Lambán, president del Govern d'Aragó, ha assenyalat per part seva que l'Aragó aspira a produir "dos o tres" energies renovables suficients per proveir la comunitat en tots els seus usos, al mateix temps que ha mostrat la seva confiança en què Zaragoza sigui la primera ciutat proveïda per aquest tipus d'energies. DKV, guardonat el 2016. La companyia rebia el Premi Medio Ambiente de Aragón el 2016 en reconeixement per la seva tasca global en la protecció del medi ambient i, en concret, en el territori aragonès.

La distinció assenyala l'enfocament estratègic que tenen la cura de la salut i el medi ambient per a DKV, que defineix els dos pilars com a “essencials” en la seva activitat. DKV és pionera dins el sector assegurador en l'àmbit de la protecció del medi ambient i la reducció d'impactes en l'entorn. Entre les diferents iniciatives liderades i dutes a terme per DKV Seguros, el Govern d'Aragó va destacar, el 2016, la seu de DKV a Zaragoza com a bona pràctica.