Muface renova el concert d'assistència sanitària

Té una vigència de dos anys i donarà cobertura a 1.477.320 beneficiaris

Miniatura

29 de desembre de 2017

Estableix dos períodes de canvi (gener i juny) per a la lliure elecció d'entitat privada o de canvi a la sanitat pública. L'acord oficial es va signar ahir, 28 de desembre, amb la participació del Dr. Francisco J. Juan en representació de la companyia.

DKV va signar dijous, en presència del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, la renovació del concert d'assistència sanitària per a la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (Muface) per dos anys, amb un increment del 5,62% en les primes per a tot el període.

Francisco Juan, director general de Salut, ratificava amb la seva signatura el concert, que comprèn dos contractes: un per a l'assistència sanitària a Espanya, que puja a més de 2.161 milions, i en què, a més de la nostra companyia, participen Asisa, Adeslas i Igualatorio de Cantabria; i un altre, per un import d'uns 30 milions d'euros, que assumeix en exclusiva DKV i cobreix l'assistència als 7.400 mutualistes destinats o que viuen fora d'Espanya i les seves famílies.

"Això representa un nou capítol d'aquesta llarga història del model Muface avalat pels bons resultats. En una sanitat com l'espanyola, el model és una lliçó d'eficiència, eficàcia i modernitat perquè ha permès ajuntar els interessos públics i els privats, esdevenint el model d'una societat moderna i avançada. A més, està permetent el desenvolupament d'una sanitat privada que va guanyant força i qualitat i que permet que altres ciutadans tinguin disponibles recursos sanitaris", ha comentat el director general de Salut de DKV, el Dr. Francisco Juan.

De la mateixa manera s'ha pronunciat Montoro, qui ha assegurat que el concert és una prova de com és possible la col·laboració publicoprivada a Espanya, agraint la tasca i "paciència" de les asseguradores sanitàries perquè en els "pitjors moments pressupostaris" van treballar perquè el sistema sanitari no es posés en risc.

Novetats del concert

Amb una vigència de dos anys, el concert donarà cobertura a 1.477.320 beneficiaris, als quals podran sumar-se uns 100.000 nous mutualistes com a conseqüència dels processos d'estabilització de personal interí amb les administracions públiques.

Així mateix, estableix dos períodes de canvi (gener i juny) per a la lliure elecció d'entitat privada així com de canvi a la sanitat pública; i amplia a tretze nous municipis (Talavera, Alcalá de Henares, Torrejón de Ardoz, Alcorcón, Fuenlabrada, Móstoles, Gandia, Oliva, Llorca, Mèrida, Almendralejo, Jerez de la Frontera i El Puerto de Santa María) la cartera d'especialitats de les capitals de províncies i altres grans localitats (nivell III) com neurologia, pneumologia, unitat de cures intensives o urologia, entre d'altres.

Així mateix, millora la protecció a les illes menors perquè s'eleven els mitjans assistencials de La Gomera, que passa a nivell I, i tant als mutualistes residents a La Gomera, com als de Formentera i El Hierro, se'ls abonaran les despeses de desplaçament a altres illes per rebre assistència especialitzada; millora l'assistència al món rural a través de convenis amb totes les comunitats autònomes, que amplien la cobertura en supòsits fins ara no previstos en moltes regions (desplaçats i atenció primària); i inclou la cirurgia robotitzada i la radioteràpia intraoperatòria com a nous serveis de referència, la qual cosa permetrà l'accés de pacients greus a tècniques quirúrgiques que permeten una recuperació més ràpida i còmoda, evitant reintervencions.

De la mateixa manera, aposta per la implantació del projecte de recepta electrònica establert en el Pla d'Impuls de Muface i la seva utilització pels metges de les entitats; crea un incentiu perquè les asseguradores privades puguin oferir serveis addicionals que suposin una millora del concert, com prestacions de salut bucodental, per exemple; i estableix la cobertura de les cures pal·liatives al domicili del pacient.

Finalment, l'acord preveu la coordinació amb els serveis autonòmics d'emergència 112, en què Muface assumeix el compromís d'impulsar instruments de col·laboració amb els serveis de salut de les comunitats autònomes que atenguin els mutualistes en situació d'emergència; crea un incentiu que premia la fidelitat o permanència del col·lectiu major de 65 anys adscrit a l'entitat; i, per primera vegada, prohibeix expressament la transferència de riscos entre entitats, és a dir, que una entitat promogui el canvi d'adscripció a una altra entitat dels seus mutualistes de tractaments més costosos.

Pel que fa a la contraprestació que rep DKV, es manté l'import de l'incentiu anual de qualitat (3,5% de les primes), que es reparteix entre quatre objectius: plans de qualitat assistencial ―amb una renovació substancial dels seus objectius―, implantació de la recepta electrònica, índex de permanència del col·lectiu de 65 anys o més i l'oferta de serveis i prestacions addicionals. 

“Els concerts amb les mutualitats ens exigeixen una actitud gestora permanent en el control de costos perquè les seves primes són molt ajustades, però doten la companyia de múltiples avantatges competitius: més poder de compra davant els proveïdors (més rellevant en un escenari de concentració), massa crítica i posicionament per accedir a altres col·lectius, augment del coneixement de marca i la possibilitat d'oferir altres productes de la companyia a un col·lectiu amb un adequat poder adquisitiu i una estabilitat laboral evident”, destaca Pascual Moreno, responsable d'Administracions Públiques a DKV.