Guanyadors dels V Premis DKV Medicina i Solidaritat

Des de la seva creació el 2014 han rebut ja més de 1.000 candidatures

Miniatura

30 de maig de 2018

Els guardons han estat lliurats en una gala presidida per la ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez. Els premis compten amb la presidència d'honor de S.M. la Reina Sofía

El Dr. Oriol Mitjà, el Dr. Bonaventura Clotet, la Fundació Ilumináfrica i l'empresa Sphera Global Health Care han estat reconeguts per la seva capacitat solidària en l'àmbit de la salut i el benestar i el seu compromís amb la consecució d'un món millor amb els V Premis DKV Medicina i Solidaritat, que aquest any han comptat amb la presidència d'honor de S.M. la Reina Sofía.

El Dr. Oriol Mitjà ha estat el guanyador en la categoria Premi DKV al Metge Solidari, que reconeix al voluntariat sanitari de gran impuls, per la seva dedicació per erradicar el pian. 

El Dr. Bonaventura Clotet ha estat guardonat amb el Premi DKV a la Trajectòria, que homenatja la llarga dedicació d'un professional - o col·lectiu de professionals - especialment implicat en tasques socials relacionades amb la medicina i la salut. El Dr. Clotet fa més de 35 anys que es dedica a buscar una cura per a la infecció pel VIH i a eliminar l'estigma de la sida, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones infectades i aconseguir recursos per a la recerca.

La Fundació Ilumináfrica, amb el seu projecte “Llum als seus ulls - telemedicina al Txad” i gràcies a la tasca dels seus membres, liderats pel Dr. Enrique Mínguez Muro, president de l'entitat, ha estat mereixedora del Premi al Professional DKV, que dona suport a l'excel·lent acompliment per part de professionals de la salut o hospitals de DKV Seguros. 

El Premi a la Innovació en Salut Digital, que reconeix aquells projectes que aposten per la innovació en i-Health des d'una perspectiva clarament solidària, ha recaigut en Sphera Global Health Care, pel seu projecte de recerca “Impacte de la telemedicina en centres de salut comunitària en àrees rurals de Rwanda”. 

S'ha atorgat un Accèssit en la categoria de Trajectòria a la Dra. María Luisa Manrique Revilla pels seus 21 anys de voluntariat a favor de la formació sanitària de professionals, joves i dones de Moçambic; els seus esforços per aconseguir recaptar ajudes per millorar l'estat de salut i l'educació dels nens d'aquest país; així com la seva tasca sensibilitzadora sobre aquestes necessitats en el nostre medi.